Geef uw tip

Arthur Brand bemiddelt, zodat gestolen kunst terugkeert

Geef uw tip

Gestolen schilderijen

Gestolen kunst

Links ziet u het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston. Op 18 maart 1990 werden 13 belangrijke werken ontvreemd. De politie deed grondig onderzoek. Nog steeds is de FBI bezig om de gestolen werken terug te vinden. Tot die tijd blijven de lijsten, waar de schilderijen uit zijn geroofd, leeg. Bezoekers worden zo nog iedere dag herinnerd aan deze kunstroof.

Slachtoffers van kunstroof

Maar het Isabella Stewart Gardner Museum is niet het enige slachtoffer van kunstroof. Diverse musea, handelaren en particulieren zijn beroofd van hun kunstwerken.

Arthur Brand kijkt niet naar daders, maar doet er alles aan om de kunst veilig terug te krijgen.

aaaaaaaaa-254x300
Westfries Museum Hoorn

Werkwijze van Arthur Brand

Weet u meer over gestolen kunst? Heeft u het zelf in bezit en wilt u daar vanaf? Of weet u waar de gestolen kunst zich bevindt? Neem dan contact op met Arthur Brand. Dat kan eventueel anoniem. Arthur onderzoekt uw tip. Wanneer er bewijs is geleverd over de recente locatie van de kunstwerken, zoekt hij contact met de wettige eigenaar en de politie. In negentig procent van de gevallen is de huidige bezitter van de werken niet zelf de dief of opdrachtgever, maar heeft hij of zij de kunst via omwegen in handen gekregen. Vaak was het bij de aankoop of overdracht niet bekend dat de kunst gestolen was. Dan is er maar één doel: de kunstwerken moeten terug. Arthur Brand onderhandelt tussen alle partijen. Hij geeft zijn woord aan de politie, omdat hij binnen de wet moet opereren. En hij geeft zijn woord aan de huidige eigenaren, zodat zij niet voor deze zaak opgepakt worden. Iedereen heeft in deze onderhandelingen maar één doel: de kunst veilig stellen voor de toekomst.

Blijf niet zitten met uw vragen over kunst

Neem vrijblijvend contact op met Arthur Brand. Leg uw vraag voor en hij neemt contact op om te zien wat hij binnen uw budget kan betekenen.
Wilt u een tip doorgeven over gestolen, geroofde of vermiste kunst? U blijft gegarandeerd anoniem. Uw reactie kan helpen om verloren (meester)werken terug te brengen in de publieke ruimte, zodat het niet verloren gaat in de geschiedenis.

Arthur Brand

@: info@artiaz.com
✆: +31 6 28739087