De Kunstdetective (TV)

De camera van Omroep MAX volgt Arthur Brand tijdens zijn werk als kunstdetective. In twee seizoenen neemt hij u mee tijdens zijn zoektocht naar gestolen kunst. Kijk de afleveringen van De Kunstdetective of lees meer over de cases bij Track Record.

Kijk het nieuwe seizoen vanaf dinsdag 1 september, iedere dinsdag 20.25 uur op NPO2.

De Kunstdetective seizoen 2

De Kunstdetective

Afleveringen van De Kunstdetective seizoen 2

Aflevering 1: Picasso

Arthur Brand zoekt een Picasso die in 1999 is gestolen van een sjeik. Het werk is minstens tien keer van eigenaar veranderd in de laatste tien jaar. Vindt hij het werk terug?

Eerste uitzending: 1 september 2020

Aflevering 2: de ring van Oscar Wilde

Arthur duikt in Londen de onderwereld in, op zoek naar de ring van Oscar Wilde. Deze werd in 2002 gestolen in de Universiteit van Oxford.

Eerste uitzending: 8 september 2020

Aflevering 3: Het boek van Hafez

In deze aflevering gaat Arthur een wedloop aan met de Iraanse geheime dienst. Wie vindt het 15e eeuwse boek van Hafez als eerste terug?

Eerste uitzending: 15 september 2020

Trailer De Kunstdetective seizoen 1

Afleveringen van De Kunstdetective seizoen 1 terugkijken

De afleveringen van De Kunstdetective werden uitgezonden op NPO 2. Deze kunt u terugkijken via NPO-Start. Klik op de afbeelding of 'Terugkijken'.

Aflevering 1: Hitlers Paarden

Arthur Brand krijgt beelden aangeboden in het illegale circuit en duikt in kunst van Adolf Hitler. Bestaan de paarden van Hitler echt? En waar zijn ze?

Eerste uitzending: 17 juli 2018

Aflevering 2: De Zaak Scheringa

Kunstdetective Arthur Brand gaat op zoek naar de gestolen kunst van het Scheringa Museum. Komen de werken van Dalí en De Lempicka veilig terug?

Eerste uitzending: 24 juli 2018

Aflevering 3: Westfries Museum

Arthur Brand reist af naar de Oekraïne. In het Oost-Europese land gaat hij op zoek naar kunst die gestolen is uit het Westfries Museum in Hoorn.

Eerste uitzending: 31 juli 2018

Aflevering 4: Mona Lisa's Glimlach

Arthur bijt zich vast in de zaak van een bijzonder schilderij; een portret van een vrouw wiens glimlach precies lijkt op die van de Mona Lisa.

Eerste uitzending: 7 augustus 2018

Aflevering 5: Gestolen Schoonhovens

Arthur Brand in de zaak R69-32. Dit schilderij van de Nederlandse kunstenaar Jan Schoonhoven werd in 2013 gestolen tijdens een museumkraak in Venlo.

Eerste uitzending: 14 augustus 2018

Aflevering 6: Cyprus

In 1974 werden veel Cypriotische kerken beroofd van kunst. Met behulp van een handelaar ‘X’ gaat Arthur op zoek naar de laatste stukken.

Eerste uitzending: 21 augustus 2018

Productie van De Kunstdetective

Tetteroo Media verzorgt de productie van De Kunstdetective.

Regie: Peter Tetteroo
Uitzending: Omroep MAX

Meer weten over de cases uit de afleveringen?

Veel Twitteraars geven aan dat ze de afleveringen heel interessant vinden, maar veel te kort. Wilt u alle ins- en outs weten over een case? Kies een case uit in het ruimte Track Record van Arthur Brand en lees meer over de zaak.