"Als je wordt bedreigd, weet je dat je goed zit." - Arthur Brand

Boek

Het verboden Judas-evangelie en de schat van Carchemish

Cover Verboden Judas-evangelie en de schat van Carchemish

Arthur Brand is er de laatste jaren in geslaagd door te dringen in de illegale kunsthandel. Hij kwam zodoende in aanraking met geroofde kunstschatten die tot de belangrijkste uit de geschiedenis behoren. Zoals met het inmiddels wereldberoemde Judas-evangelie, waarover veel leugens zijn verspreid. Brand onthult de verzwegen achter-gronden van dit explosieve manuscript, maar zijn boek bevat meer sensationele onthullingen. Zo kwam de auteur op het spoor van een spectaculaire muntschat, de grootste ooit uit de vijfde eeuw voor Chr., die illegaal werd verhandeld door een berucht Turks maffiakartel. Er bestaat een direct verband tussen deze omvangrijke kunstroof en een overval op een particulier in Duitsland, die nog altijd te boek staat als de grootste overval op een particulier uit de Duitse geschiedenis. Brand loste de overval op en beschrijft dit in zijn boek.

Recensies

Biblion:

Nooit eerder gepubliceerde onthullingen over de internationale illegale kunsthandel. De auteur, die onlangs werd geïnterviewd in het programma Hoge Bomen in de Misdaad van de AVRO, kwam bij toeval terecht in de top van de illegale kunstwereld. In het boek vertelt hij over zijn speurtocht naar de herkomst van bekende kunstschatten uit de geschiedenis en de meeste recente ‘vondsten’ zoals het Evangelie van Judas, de beenderenkist van Jakobus, de broer van Jezus Christus en de Joas-steen uit de Tempel van Salomo. Na het lezen van dit boek rijst de twijfel over de echtheid en herkomst van vele beroemde kunstschatten die zich bevinden in musea en privécollecties over de hele wereld. Het boek leest vooral als een spannende thriller.

De Telegraaf:

Schrijver onthullend boek spil in machtsstrijd Turkije, Griekenland en kunstmaffia.

Katholiek Nieuwsblad:

Wie op vakantie een combinatie tussen schelmenroman en documentaire wil lezen, en zich ook nog interesseert voor antieke wetenswaardigheden, mag dit boek absoluut niet missen.

Hurriyet, Turkije:

Spraakmakend en goed geschreven boek dat onze regering zal interesseren.

Het Laatste Nieuws, België:

Vergeet de Da Vinci Code: dit is het echte werk.

Bijbel, geschiedenis en archeologie:

Dergelijke zaken komen nog aan de orde in een volgend artikel over dit interessante en vlot geschreven boek.

Bestellen

Het boek is te bestellen bij de boekhandel, de auteur of bij bol.com

Het verboden Judas-evangelie en de schat van Carchemish
Arthur Brand
Paperback, 282 pagina’s
Uitgeverij Aspekt, 2006
ISBN-13: 9789059112445
ISBN-10: 905911244X
Taal: Nederlands

Contact met Arthur Brand

Voor meer informatie over het boek, vragen over de auteursrechten en andere informatie neemt u contact op met Arthur Brand:

Arthur Brand

@: info@arthurbrand.com
✆: 06 – 28739087

Cover Verboden Judas-evangelie en de schat van Carchemish

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recent Tweets