Lezingen

“Arthur Brand inspired our 180 guests from 35 countries with his lecture ‘How the World was Faked’. Mr Brand is a great presenter and an even greater storyteller. Long ovation and interesting talks with our delegates in Munich’s Olympic Park!”

christoph-scholz

Christoph Scholz, directeur SC Exhibitions, een divisie van Semmel Concerts.


10689784_10152752914744365_2791023471162317670_n

Bent u op zoek naar een spreker met een interessant verhaal of een dagvoorzitter? Arthur Brand spreekt over kunst en criminaliteit, en over zijn avontuurlijke zoektocht naar grote schatten. Voor een breed of gespecialiseerd publiek, uit alle sectoren. Spannende en verrassende verhalen waarbij hij zelf betrokken is geweest en die internationaal de pers haalden. Toegankelijk, vermakelijk maar ook leerzaam. Zoals Confucius al onderwees: ‘Study the past if you would define the future’.

Onderwerpen die tijdens een lezing aan de orde kunnen komen

  • De spectaculaire ontdekking van Hitlers verdwenen schatten.
  • De genialiteit van kunstvervalsers en museumrovers.
  • Het opduiken van duizenden jaren oude manuscripten met een verboden inhoud. De Da Vinci Code in het echt…
  • Illegale schatgravers en de kostbaarheden die ze vinden. Hoe bestrijd je hen, zodat deze schatten niet voorgoed verdwijnen?
  • Het opsporen van gestolen kunst: spraakmakende ontdekkingen in het Louvre en Paleis Het Loo.
  • De relatie tussen terrorisme en kunstsmokkel.
  • Valkuilen bij het kopen van kunst, etc.

Lezingen voor experts

Voor kunstverzamelaars en – investeerders is er een aparte lezing. Naar schatting is er met een kwart van alle verkochte kunst en antiquiteiten iets mis. Hoe voorkom je dat je hier de dupe van wordt?

Arthur Brand inhuren voor uw lezing

Lezingen zijn mogelijk in het Nederlands, Engels, Duits of Spaans. Prijzen zijn afhankelijk van duur, groepsgrootte en organisator. Bent u geïnteresseerd? Vraag een offerte aan, dan nemen wij contact met u op om uw wensen persoonlijk door te nemen.


130422_141839_01_p